26.5.2021

Známe ho z hororové série SAW. Je oblíbený především díky velice vytříbenému vkusu brutálního týrání a zabíjení svých obětí. Nechodí po světě s žádnou zbraní typu mačeta, motorová pila, nebo palice.

Další postavou v řadě filmových hororových hvězd, které si představujeme a u kterých reálně hrozí, že se s nimi setkáte na trase Noční bojovky, je klaun Jigsaw. Známe ho z hororové série SAW. Je oblíbený především díky velice vytříbenému vkusu brutálního týrání a zabíjení svých obětí. Nechodí po světě s žádnou zbraní typu mačeta, motorová pila, nebo palice. Není ani duchařským typem hororové postavy, jako jsou např. Diana, nebo Valak. Pojďme si tedy shrnout, co o něm víme.

KDO SE SKRÝVÁ POD MASKOU?

Jigsaw se svým obětem ukazuje jako loutka klauna v tmavém obleku, s delšími černými vlasy. Z bílé barvy jeho obličeje vynikají velké rudé oči a vystouplé tváře, na kterých jsou nakreslené červené spirály. Vypadá tedy opravdu děsivě. Ke svým obětem často promlouvá z televize. Proto není možné poznat, kdo skutečně loutku ovládá.

 

g8.jpg

Ve skutečnosti se však jedná o člověka jménem John Kramer. Jeho životní příběh se postupně dozvídáme během sledování všech dílů SAW. John žil vcelku šťastný život. Měl ženu a dítě na cestě. Cizím zaviněním však jeho žena potratila, a to Johna zlomilo. Následně se také ukázalo, že je smrtelně nemocný. Pokusil se o sebevraždu, kterou ale přežil. Bral to tedy jako znamení, že jeho úkolem je žít. Ne ale úplně obyčejně, ale s jistým posláním.

 

ZAHRAJEME SI TAKVOU HRU

John se rozhodl, že bude pronásledovat lidi, kteří si neváží svého života. Žije v přesvědčení, že jeho úkolem je donutit své oběti si hodnotu svého života uvědomit a vzbudit v nich touhu žít. A nyní přichází hororová část příběhu. Ke svému záměru John používá brutální hry na hranici života a smrti. Unese své oběti a uzavře je do různých důmyslných pastí a zařízení, ze kterých je vždy umožněno se osvobodit. Za únik je však nutné zaplatit brutálním ublížením na zdraví buď sobě, nebo jiným, kteří se této hry také účastní. Asi nejznámější hrou je situace, kdy si člověk musí sám uříznout nohu, aby se osvobodil z řetězů. Pokud by to neudělal, čekala by ho jistá smrt. Po takových zážitcích, pokud je přežijete, si jistě budete svého života více vážit. A to je přesně to, čeho chce John svými hrami dosáhnout.

jigsaw.jpg

CO ZNAMENÁ JIGSAW?

V překladu se jigsaw dá možná nejlépe vyjádřit jako skládačka. John totiž ze svých obětí vyřezává kousek kůže ve tvaru skládačky puzzle. Chce tím vyjádřit, že člověku něco chybí. A sice instinkt přežít. Tím si tedy svou přezdívku Jigsaw vysloužil.

JIGSAW NA NOČNÍ BOJOVCE

Pokud budete mít štěstí (pro někoho to bude smůla), s klaunem Jigsaw se na Nočních bojovkách setkat můžete. Protože však jeho cílem není lidi usmrcovat, ale poučit a obohatit o hodnotné zkušenosti, setkání s ním pro vás nemusí nutně znamenat ztrátu života. Hru si s vámi ale určitě zahrát chtít bude. Pokud budete úspěšní, možná dokonce i něco získáte. Pokud ne…

Těšíme se na vás na Noční bojovce!